Els Benet Games de Sant Fruitós atrauen prop de 20.000 persones en un cap de setmana de família, esport, natura i música

El festival dóna un salt qualitatiu i es consolida en l’agenda de propostes lúdiques de primer nivell de la Catalunya central

Després d’un intens cap de setmana ple d’activitats a l’aire lliure, música i proves esportives, els Benet Games, organitzats per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, es consoliden dins l’agenda de les propostes lúdiques i esportives del territori català en la seva tercera edició. Els ingredients principals «esport, natura i música» i un entorn immillorable, com és el bosquet de Sant Fruitós, han atret al llarg dels dos dies del festival a prop de 20.000 persones vingudes d’arreu de Catalunya.
El diumenge, més de 1.300 corredors han desafiat els quatre elements en la Four Factors, una cursa d’obstacles amb sortida i arribada al Bosquet de Sant Fruitós de Bages que ha acullit les modalitats de Kids (1,6km), 4km, 10km i Wild (16km). Prèviament a la cursa, des de l’escenari principal, un monitor de fitness ha dirigit un entrenament amb música per tal d’anar escalfant motors i preparar als corredors pel gran repte que els quedava per davant.
A l’arribada de la cursa, els esperava la música del grup de pop rock català «Teràpia de Shock», un dels plats forts de la jornada del diumenge, que ha reunit un gran nombre de públic que ballava i cantava al ritme de les cançons més populars del grup garrotxí.
Al llarg del cap de setmana també s’hi han celebrat competicions esportives d’alt nivell. El dissabte es va celebrar la Copa Catalana infantil de BTT, una competició de crossfit i una pedalada i caminada popular, que va acabar amb un arròs per a tots els participants al Món Sant Benet. El migdia de dissabte també va ser el torn de les bicis, amb el campionat de Catalunya i d’Espanya de biketrial i la contrarellotge amb bicicleta de muntanya, patrocinada per Regió7. Finalment, el dissabte hi va haver una espectacular exhibició de BMX, amb salts acrobàtics i piruetes que van fer les delícies dels espectadors.
En el marc de les activitats infantils, milers de nens i nenes han gaudit durant tot el cap de setmana de les més de 45 activitats dividides en els diferents espais. Rocòdroms, tirolines, ponis, cavalls, exhibicions de free-style en les modalitats de BMX i snowboard, ensinistrament de gossos, trikes, pumptrack, laberint de palla, paddle surf, bateig de submarinisme i  tallers infantils són algunes de les activitats que han pogut fer els més menuts durant tot aquest cap de setmana.
D’aquesta manera, els Benet Games es converteixen en una cita obligada pels amants de les aventures, els esports outdoor i l’oci en família i un esdeveniment a marcar a l’agenda del proper any.